KalleMaurola

Jotain rotia nyt hyvät ihmiset, älkää tehkö itsestänne pellejä!

Pääministerimme Jyrki Katainen on ollut viimeiset viikot valtavan paineen alla. Siis ihan oikeasti ihan helvetillisen paineen alla. Kehysriihtä piti sovitella, mutta Merja ja Paavo osottautuivat rintamakarkureiksi. No ei hätää, kyllä se hallitus vielä kasassa pysyy näilläkin voimasuhteilla, mutta nähtäväksi jää, miten käy ylimääräiseksi jääneiden kahden hallituspaikan.

Näiden kahden mineisterin poistuminen valtioneuvostosta aiheutti minulle väistämättä hyvän mielen. Molemmat ovat jonkun sidosryhmän vahvasti lobbaamia. Arhinmäki on esiintynyt edukseen esittämällä laajakaistayhteyksien verottamista perusteella, että laajakaistoja käyttäen hyödynnetään piratismia. Mutta, kun Teosto on jo saanut tämän vanhastaan kutsutun “kasettimaksun”, niin maksun suorittaessa ja  tyhjää tallennustilaa ostaessa kansalainen maksaa tämän hyvitysmaksu. Hyvitysmaksu luotiin aikoinaan korvaamaan artisteille tulonmenetystä kasetilta kasetille kopioimisesta, tai levyltä kasetille.

Mikäli tämänkaltaista yksittäisen yhdistyksen perimää veronluonteista maksua pidetään vanhan “kasettimaksun” modernimpana versiona, niin silloin tämä mielestäni automaattisesti legalisoisi “piraattikopioinnin.”

Media on viimeiset 5 vuotta elänyt hyvin vahvaa murrosvaihetta. Verkkoon on siirtynyt elokuvat, kirjat, musiikki ja kenties pian jopa esittävä taide. Väistämättä tulee mieleen, että taannoin, kun tallentavat digiboxit tulivat markkinoille, niin heti oli Teosto nappaamassa oman osansa kovalevytilaan suhteutettuna. Kun tallentavien digiboxien myynti romahti pilvipalveluiden johdosta, niin oltiin oitis vaatimassa maksupohjan laajentamista laajakaistayhteyksiin, sekä kannettaviin tallennusvälineisiin. Eihän Teosto toki halua luopua saavutetuista eduista.

Mitä tulee ministeri Kyllöseen, niin hän on alusta alkaen ollut likimain turhake. Turhakkeena oleminen lakkasi, kun PANDA ryhmä Nokian ja Ollilan johdolla rupesivat puuhaamaan Suomeen autojen satelliittipaikannusjärjestelmää. Tämän järjestelmän synnytystuskat ovat jo nykytiedon valossa taloudellisestti huikeat. Enkä muista kovinkaan montaa projektia, jossa kustannukset olisivat jääneet alle arvioidun. Kyllönen toimi Nokian ja PANDA ryhmittymän hyödyllisenä idioottina, jota vietiin kuin litran mittaa, Kyllösen tätä edes itse ymmärtämättä.

Ja tuolla otsikolla viittaan sosiaalisessa mediassa viime viikkoina ilmestyneihin kuviin, joissa esimerkiksi on ministereiden päät laitettu apinan vartaloon. Hah hah, onpa hauskaa ja oivaltavaa. Samoin kymmenet tuhannet ihmiset tekivät itsestään pellen menemällä allekirjoittamaan adressin jossa vaadittiin kansanedustajien 8,1% palkkion perumista. Adressi oli vuodelta 2010. Nyt pakkioita korotettiin 0,4%

Toivottavasti hallitus pysyy kasassa ja Vasemmistoliiton poistumisen jälkeen pyrkii Demareista huolimatta ajamaan terveitä porvalillisia arvoja.

Ministereiden ja etenkin Kataisen ala-arvoisesta pilkkaamisesta suivaantuneena avasin Support Jyrki Katainen nimisen Facebook sivun. Saa tykätä jos tahtoo.
https://www.facebook.com/pages/Support-Jyrki-Katainen/436927769772827

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

NäytäPiilota kommentit (7 kommenttia)

Käyttäjän erlandsalo kuva
Erland Salo

Kyllönen ja Ollila aivan uskomaton pari ja työskentelyn tulos. Niin uskomaton, että se toteutuu viimeistä piirtoa myöden.

Pekka Iiskonmaki

#1
Minusta se on riittävän tyhmä idea. Siksi uskon sen toteutuvan Suomessa.

Voisiko sitä verottaa jo kehitysvaiheessa jollakin autoveroon liittyvällä elementillä.

''Liikenteen paikantamisen kehittämisvero.'' Se voisi olla aluksi vain satanen per auto ja sitten sitä voisi nostaa vuosittain 30%.

Pekka Iiskonmaki

Ei todellakaan. Tyhmät sikiävät jo nyt tukiaisten turvin.

Käyttäjän KalleMaurola kuva
Kalle Maurola

Määrittele tyhmät. Pitäisikö tyhmät mielestäsi myös steriloida, jotta eivät edes vahingossa pääse lisääntymään?

Käyttäjän erlandsalo kuva
Erland Salo

Tarja Parkkila

"Oikeudelle lapsilisään tulisi asettaa tuloraja, eli katto."

Tuo on hyvin usein esitetty ajatus. Olisi joskus mukava nähdä konkreettisia laskelmia. Kuinka monta lasta onkaan näillä hyvätuloisilla ja mihin tuloluokkaan raja vedettäisiin. Onko sieltä todella saatavissa merkittäviä summia? Onko esimerkiksi heiltä, joiden koko perheen bruttotulot ovat peräti 5000 euroa poistettava lapsilisät? Vai missä raja kulkee ja kuinka montaa perhettä ja lasta se koskee? Luulen, että tuolta ei paljon heru euroja valtion kassaan ellei sitten tulorajaa viedä aika alas.

Lapsilisiä kaikille on perusteltu myös sillä, että niiden maksajat hyväksyvät ne paremmin, kun itsekin lisät saavat. Onko tuolla mitään merkitystä on sitten toinen asia.

Käyttäjän KalleMaurola kuva
Kalle Maurola

Erland Salo,

itseänikin kiinostaisi mihin tuo yläraja asettuisi esimerkiksi viisipykäläisellä progressiolla. Keskitason matemaatikko tai hyvin matikan hallitseva abiturientti tuon pystysi laskemaan, kun olisi kaikki tarvittava data saatavilla. Ja nimenomaan siltä pohjalta, että tulisi saavuttaa nyt esitetty säästötavoite. Itse olen kehno matematiikassa, eikä minulla ole tuota dataakaan saatavilla. Vai saisiko kenties Tilastokeskuksen sivuilta?

Käyttäjän erlandsalo kuva
Erland Salo

Itse asiassa lapsilisien alentaminen peräti 8 eurolla kuussa ajaa äärettömän valtavan joukon ihmisiä mieron tielle tai ainakin pelastusarmeijan, Hurstin ja sossun vieraiksi.

Toisaalta yhden peliyhtiön osan myyminen japanilaisille toi liki 100 miljoonaa euroa enemmän valtiolla, kuin lapsilisien alennus. Kaikki näyttää olevan suhteellista.

Toimituksen poiminnat