KalleMaurola

Tapaus Juha Molari

  • Juha Molarin väärennös
    Juha Molarin väärennös

Jossakin vaiheessa internetissä ja sosiaalisessa mediassa keskustelut eskaloituvat tasolle, johon ei itse toivoisi ajautuvansa. Ja jossakin kohdin tulee järkevän ihmisen viheltää osaltaan peli poikki. Sen teen tämän kirjoitukseni muodossa.

Eilen illalla 9.6.2014 kirjoittelin muutamia vastauksia Juha Molarin Facebooksivuilla velloviin harhaisiin Venäjän ihannointeihin. Avauslauseeni oli "Venäjä on homofobinen kleptokratia ja diktatuuri." No tämä homofobia aspektin esilletuonti sai Molarin kiihoittuneeseen tilaan ja hän mm. linkitti jonkin venäjäksi selostetun Pravdan videon jossa oli kuvattu ilmeisesti gay-pride mielenosoitusta. Molarin mielestä minulla olisi siinä ihailtavaa ja katseltavaa miesten takapuolissa. Kirjoitin vastauksen, että eniten kiinnitin huomioni videossa näkyvään venäläisten poliisien väkivaltaiseen käytökseen. Yleisestikin ottaen toin esille oman arvomaailmani, jossa seksuaalivähemmistöillä on mielestäni adoptiota lukuunottamatta oltava samat oikeudet kuin valtaväestöllä.

Aivan toisessa yhteydessä joku henkilö kirjoitti Molarin FB-sivulla, että Suomessa ei naista saa muuta kuin julkisuudella ja rahalla. Molari kommentoi tähän jotakin. Suora lainaukseni tämän jälkeen meni seuraavasti: "Älyllä, karismalla ja ulkonäölläkin on osuutensa, sinulla ei Juha ole niistä mitään."

Keskustelu eskaloitui jossakin vaiheessa siihen, että asetin Molarin uskottavuuden kyseenalaiseksi, koska hänen äänisaaliinsa eduskuntavaaleissa oli 10 kpl. Tähän Molari totesi, että oli lähetenyt huumoriehdokkaaksi. Molari väitti olevansa pitkäaikaistyötön ja, että hän ei saa töitä edes metron siivoojana. Kommenttini tähän oli "Mietihän Juha miksi olet pitkäaikaistyötön korkeasta koulutuksestasi huolimatta. Olisiko peiliin katsomisen paikka?" Tällä viittasin Molarin erittäin sekaviin blogikirjoituksiin ja kuulumiseen mm. SAFKA nimiseen järjestöön, joka omasta mielestäni on erittäin rasistinen ja mm. virolaisia kohtaan suvaitsematon. Myöskin Molarille ilmoitin, että etymnologisesti peiliin katsominen ei tarkoita sitä konkreettisesti. Tässä kohdin lähdin tekemään iltapalaa ja suljin koneen toviksi. Kun palasin koneelle huomasin, että koko keskusteluketju oli poistettu. Sillävälin tämä arjen ja juhlan sankari oli käyttänyt kuvankäsittelytaitojaan ja asettanut kaksi täysin asiayhteydestä erillään olevaa kommenttia ikäänkuin samaksi kommentoinniksi ja julkaissut tämän väärennöksen blogisivullaan.

 

Blogisivullaan Molari kirjoittaa väärennetyn kuvansa yhteydessä: “Kalle Maurolan mukaan älyn puute, karisman puute ja huono ulkonäkö ovat syyt pitkäaikaistyöttömyyteeni. Siinä olisi pitkäaikaistyöttömän vain katsottava itseään peilistä, kun etsii syytä työttömyyteen! Onko Kokoomuksella mitään käsitystä Suomen lainsäädännöstä, joka määrittää työelämässä syrjintää?

 

Kirjoitus sisälsi kaikkinensa hyvin sekavaa ulosantia ja oheen oli liitetty Facebooksivuiltani napattu kuva, jonka työkaverini oli firman kesäjuhlissa puhelimellani ottanut ja kuvassa pitelen olutlasia kädessä hymyillen. Lisäksi Molari oli omaan käyttöönsä myöskin tekijänoikeuslakien vastaisesti ottanut ja laittanut blogisivulleen kuvan jossa olen jossakin vaalitapahtumassa kuvattuna pääministeri Jyrki Kataisen kanssa. Olin Juhan bloggauksesta melko hämilläni, mutta annoin asian olla, asetin Molarille bannauksen FB-sivulleni ja kävin nukkumaan.

 

Tänään aamupäivällä Tuusulan Kokoomuksen puheenjohtaja soitti minulle ja ryhmäkeskusteluun otettiin mukaan myös varapuheenjohtaja. Keskustelun aihe oli, että Molari oli lähettänyt asiayhteyksistä irrallaan olevan kuvan, sekä katkeran vuodatuksensa edellämainituille puheenjohtajalle, varapuheenjohtajalle, yhdistyksemme tiedottajalle sekä puoluesihteeri Taru Tujuselle ja pääministeri Jyrki Kataiselle. Puheenjohtajamme lähetti Molarille ystävällissävyisen sähköpostiviestin, jossa toteaa, että minulla ei ole mandaattia esiintyä Kokoomusyhdistyksemme nimissä, enkä näin ole toiminutkaan, vaan tämä mandaatti on puheenjohtajallamme.

 

Myöhemmin päivällä pyysin sähköpostitse Molaria poistamaan blogisivultaan kuvat, joihin hänellä ei ole tekijänoikeutta. Molari tottakai kieltäytyi. Tässä vaiheessa tein rikosilmoituksen teikijänoikeusrikkomuksesta. Tämän jälkeen Molari lähetti viestin, jossa kertoi tutkivansa asiaa kunhan palaa kotiin tietokoneen ääreen. Vastasin Molarille, että tutkiminen on nyt turhaa ja asiaa tutkii poliisi. Lisäksi ilmoitin, että osaltani yhteydenpitomme tulee jatkumaan vain asianajajan välityksellä.

 

Mitä tästä opin? Opin, että fanaattisten ihmisten kanssa on turhaa lähteä julkiseen tai muuhunkaan diskurssiin. Myöskään mieleltään vakavasti häiriintyneiden kohdalla on näin. Ja tällä häiriintyneillä en tietenkään tarkoita Juha Molaria. En missään nimessä.

Lisää miehestä Wikipediassa: http://fi.wikipedia.org/wiki/Juha_Molari
Ja mainittu blogi löytyy osoitteesta: http://juhamolari.blogspot.fi/

Tämän kirjoituksen kirjoitin tänne blogiini, koska herrasmies Molari ei anna mahdollisuutta kenellekkään puolustautua hänen blogisivullaan. Kaikki kommentointi on estetty.

Nähtäväksi jää poistaako Molari sivultansa luvattomasti varastetut kuvat, sekä tekemänsä kuvankaappaus väärennöksen. Tuskin poistaa edes tuomioistuimen päätöksellä.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

NäytäPiilota kommentit (6 kommenttia)

Käyttäjän allsynergy kuva
Rami Ovaskainen

SAFKAlaisista en ole erityisen innoissani, mutta mutta..... mitä muuta odotit, kun alat v##tuilemaan jossain facebookissa SAFKAan kuuluvan kanssa (tai muutenkaan... ei yleensäkään kannata v##tuilla henkilöille, joilla on mahdollisesti hyvin vähän menetettävää)....?

Jatkakaa kuitenkin vain... kansa kaipaa myös sirkushuveja. Tuostahan saisi vaikka kuinka eeppisen taistelun aikaan.

Toisaalta voi tehdä omalle psyykkeelle hyvää että antaa koko homman vain hiljentyä eikä kukaan sitä kohta jaksa muistaa.

Käyttäjän KalleMaurola kuva
Kalle Maurola

Tämä osallistumiseni keskusteluun virkaheiton pastorin FB-seinällä oli minulta virhearviointi, sen myönnän. Mutta toisaalta jatkuva russomaaninen ja homofobinen ulostaminen jonkun "sapuskalaisen" FB-seinällä saa minussa esille sen piirteen joka puolustaa vähemmistön oikeuksia. Molari toki voi väittää venäläisiä Suomessa vainotuksi vähemmistöksi, mutta sille väitteelle ei ole mitään pohjaa. Sensijaan Venäjän harjoittaman sukupuolivähemmistöjä syrjivän politiikan pystyy havaitsemaan jokainen lukutaitoinen ja täysjärkinen ihminen. Mitä tulee rikosilmoitukseen, niin sellaista en ole tehnyt Molarin väitteen vastaisesti kuvamanipulaatiosta. Rikosilmoituksen tein siitä, että Molari ilman oikeudenhaltijan lupaa käyttää omassa blogissaan minun FB-sivuilta varastettuja kuvia, joihin hänellä ei ole minkäänlaisia tekijänoikeuksia. Asiaa hoitaa tällä hetkellä Helsingin rikospoliisi ja valitsemani asianajaja. Molari itse tunnustautuu blogissaan köyhäksi ja muistaakseni vielä onnettomaksi, niin varkaudesta en tule korvauksia saamaan.Ja niitä en tarvitse. Mutta kyse on siitä, että omalla sivullaan voi esittää kuvia linkitettynä alkuperäisestä kontekstistaan, eikä suinkaan omalle kovalevylle varastettuina ja sitä kautta eteenpäin levitettynä.

Käyttäjän jhuopainen kuva
Juhani Huopainen

Miksi laitoit kuvatekstiin sanan "väärennös"? Juuri noinhan se tuolla Molarin FB-ketjussa lukee.

Tarinan opetus on varmaankin, että trollaukseen ei pidä lähteä mukaan. Tai jos lähtee, pitää sitten vain sanoa reilusti, että hihat paloivat ja nyt sanoin noin.

Edit: varmuuden vuoksi: ymmärrän oikein hyvin, että hihat paloivat, ja olen melkoisen samaa mieltä kanssasi varsinaisesta asiasta. Mutta suosittelen nyt vaan pitäytymään "oho, ei olis pitänyt kommentoida"-linjalla. Ettei trollia tulidi ruokittua, puolin tai toisin.

Käyttäjän hilkkalaronia kuva
Hilkka Laronia

Ko väittelet idiootin kans, varo, ettei hän tee samoin... No olipas sullaki ploki. Tämmöset henkilöön menevät jankutukset on ajanhaaskausta...

Veikko Penttinen

Viisaan ei kannata laskeutua typerysten tasolle väittelemään, sillä silloin typeryksillä on kotikenttäetu.

Toimituksen poiminnat