KalleMaurola

Ajatuksia Ukrainasta

  • Ajatuksia Ukrainasta

Joskus elämässä tulee tilanteeseen jossa kokee tunteen, että jotakin on pakko tehdä. Tämän tunteen koin aikalailla tasan viikko sitten. Olen seurannut Ukrainan tilannetta erittäin huolestuneena. Viime sunnuntaina minuun otti yhteyttä herrasmies nimeltään Dimitri Halby. Keskustelimme Ranskan Mistral sota-alusten kauppaamisesta Putinin hallinnolle. Koin sydämessäni, että tämä ei vain ole oikein. Ja silloin päätin, että jotakin on pakko tehdä.
Ensimmäistä kertaa elämässäni rupesin järjestämään oikeata mielenosoitusta. Viime kuntavaalien alla järjestin Hyrylässä mielenosoituksen liikenneympyrään nuorisotalon sulkemista vastaan. Osallistujana oli lisäkseni yksi urhea alakouluikäinen poika. Intoni tämän Pro Ukraina tapahtuman järjestämiseen oli valtava ja kannustavat yhteydenotot lisäsivät intoani. Käytin omaa aikaani, omia varojani ja omia rajallisia resurssejani mielenilmaisun järjestämiseen. Mielessäni pyöri usein ajatus, että jospa olenkin Kiasman edessä yksin räntäsateessa Ukrainan lippujeni kanssa.
Uudet ja vanhat upeat ystäväni, te ette pettänyt unelmaani. Unelmassani meitä sinikeltaisen lipun kantajia oli joukoittain. Ja tämä unelmani toteutui. Tämä lienee ollut myös monen tapahtumassa fyysisesti ja henkisesti mukana olleiden unelma.
Kuluneen viikon aikana olen saanut tutustua upeisiin ihmisiin. Ihmisiin, jotka haluavat Ukrainan konfliktille nopeata ja oikeudenmukaista loppua.
Parhaan arvion mukaan meitä oli paikalla likimain 100 henkeä. Mielestäni tämä on erittäin hyvä saavutus viikossa polkaistulle tapahtumalle.
Kiitos teille kaikille rauhaa rakastaville ystävilleni. Erityinen kiitos Nadjalle joka antoi minulle uskoa tapahtuman suhteen, kun se ajoittain oli koetuksella.

Arvostamaani USA:n presidenttiä J.F. Kennedyä mukaillen:
"Ich bin ein ukrainische!"

Ylläoleva on hieman muokattuna kirjoitettu pian mielenosoituksen jälkeen. Edelleen olen valmis järjestämään uuden mielenosoituksen, vaikka sydämessäni toivon, että sellaista ei tästä aiheesta tarvitsisi järjestää. Reaalimaailma vain ei toimi kuten sydämeni. Tapahtuman jälkeen olen saanut kymmenittäin uusia ystäviä, jotka ovat samalla asialla kanssani. He vastustavat suurvallan sotilaallista väliintuloa pienemmän naapurimaan tontille. He rakastavat rauhaa. He ovat suomalaisia, ukrainalaisia, venäläisiä, englantilaisia, ranskalaisia ja monesta muustakin maasta. Meitä yhdistää käsitys siitä mikä on oikeudenmukaista ja mikä ei. Fanaatikkoja tapahtuman yhteydessä en tavannut lainkaan.

Ukrainassa, josta on tullut sydämeni kotimaa, on tilanne menossa kaiken aikaa huonompaan suuntaan. Venäjän täysimittainen sotilaallinen väliintulo lienee vain ajan kysymys. Toisinaan tunnen suurta myötähäpeää eräistä maamme poliitikoista, jotka asettavat taloudelliset seikat humanismin, rauhan sekä ihmishenkien edelle.

Vladimir Putinin onnenkantamoinen oli, että hänen valtakaudellaan öljyn hinta nousi ennätyslukemiin. Tämä vei Venäjän talouden nousukiitoon ja Putin vanhana KGB agenttina osasi hyödyntää tilanteen betonoidakseen valtansa. Öljyn lisäksi Venäjällä lienee vientituotteina vain sinkkiämpäreitä, lankarullia ja propagandaa. Eräs hyvä ystäväni kertoi venäläisestä keskiluokasta likimain seuraavaa. Venäläinen menee kauppaan saksalaisella autolla, ostaa ranskalaista ja suomalaista ruokaa, tulee kotiinsa ja istahtaa italialaiselle pöytäryhmälle, avaa espanjalaisen punaviinipullon ja rupeaa selaamaan iPhonesta, että mitä Russian Today tarjoaisi tänään Sonyn televisiosta.

Edellä oleva ei ole mikään moite naapurimaamme kansalaisia kohtaan. Mutta hetken mietittyäni itänaapuriemme innovaatioista tulee mieleen ainoastaan Tetris peli sekä peltier elementti, jota käytetään pienessä mittakaavassa jäähdytykseen.

Kunnioitan venäläisiä, arvostan venäläistä kulttuuria, joka muuten on saanut alkunsa Kiovan alueelta. Se mitä en kunnioita on Venäjän nykyhallinnon muodostama kleptokratinen ja sensuurin valtaama hallintomuoto. Minua on haukuttu ryssänvihaajaksi, vaikka itse en halua käyttää ”ryssä” sanaa. Minua on haukuttu fasistiksi, vaikka haukkuja tuskin tietää edes mistä fasismi on lähtöisin. Minua on uhkailtu, että kun valta vaihtuu, niin olen ”listan” kärjessä.

No, karavaani kulkee ja koirat haukkuvat. Jatketaan tästä eteenpäin hyvällä sykkeellä ja täynnä tarmoa.

Хай живе Україна!

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

8Suosittele

8 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (14 kommenttia)

Käyttäjän erlandsalo kuva
Erland Salo

Vanha Stetsoni nousee minultakin. Ihailen sinun kykyäsi suhtautua ja toimia tuon kärsivän kansan ja maan puolesta.

Me ei-poliitikot Suomessa emme voi oikein mitään noille suurille maille. Jotain sentään olet sinä tehnyt.

Käyttäjän VelluHeino kuva
Vellu Heino

Se tunne,kun pitäisi tehdä jotakin.. se tunne syntyy varmaankin myötätunnosta.

Mutta jäin pohtimaan tuota humanismia.. kuinka paljon humanismia on siinä,että valtion koon puolesta hävitetään osa ihmisistä tai arvotetaan toisen valtion asukkaat vähän vähemmän hyödyllisiksi ja sillä perusteella voidaan tuomita jotakin?

Voidaanko koittaa jollakin tapaa enemmän liata humanismia käsitteenä vielä vai mikä saa tämän kaltaisen ajattelun toimimaan,rationaalisuusko? Epäilen..

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Humanismia on jokaisen yksilön rajojen kunniottaminen. Se rajojen kunniottaminen laajenee sitten esim yksilöiden koteihin jonne ei marssita määräilemään vaan tullaan koputtaen ja luvan saaneena.

Seppo Hildén

"Viime kuntavaalien alla järjestin Hyrylässä mielenosoituksen liikenneympyrään nuorisotalon sulkemista vastaan. Osallistujana oli lisäkseni yksi urhea alakouluikäinen poika."

Ihan mielenkiinnosta ja sen pienen pojankin puolesta, miten tässä kävi, sulkiko Hyrylä nuorisotalon?

Käyttäjän KalleMaurola kuva
Kalle Maurola

Nuorisotalo on yhä käytössä. Tuusulan nuorisolautakunnan jäseneä nostin myös asiasta metelin, joten ei se pelkästään tuohon mielenosoitukseen kulminoitunut. Niin ja mielenosoitus päättyi sopuisasti poliisin avustamana.

Seppo Paasikallio

Ukrainan ongelma on, että Svobodan ja oikean sektorin natsit saavat ohjat hallitusta mielensä mukaan. Venäläisvastaisina he halusivat näyttää Ukrainan venäläisille, että heidän silmilleen ei hypitä ja aloittivat sodan itää vastaan. Ongelma syntyi kun EU hyväksyi venäläisten tappamisen eikä lopettanut sotaa heti alkuunsa. Kansanmurhan kohteet olivat Ukrainan itsenäistymiseen saakka olleet venäläisiä ja EU teki raskaita virheitä olettaessaan, että Venäjä sallii vapaan natsien harjoittaman teurastuksen silmittomillä tykistokeskityksillä asutuskeskuksiin.

EUn olisi pitänyt alusta alkaen torjua sota, mutta sodan hyvälksyminen oli liikaa Venäjälle. Kun Venäjän aloitteesta lopulta saatiin tulitauko aikaan, EU päätti rangaista Venäjää lisäsanktioilla. EUn kannalta oli rikollista synnyttää tulitauko hyvin alkaneelle sodalle.

Myos Venäjän toimia pommitettujen kaupunkien kärsineiden väeston auttamiseksi Venäjää haluttiin rangaista. EU salli USAn johtaman aggressiivisen toiminnan, kuten Venäjänkielen käyton kieltämisen ja venäläisten oikeuksien rajoittamisen sekä hyväksyi aseellisten natsien harjoittaman kansanedustajien poispotkimisen. Kuka enää olisi uskaltanut vastustaa ehdotetun hallituksen nimittämistä asemiesten valvonnan alla. Nyt jäi kokonaan avoimeksi Venäjän toimet mikäli EU olisi vaatinut järkeviä toimia vallankaapanneilta natseilta. Tuloksena EU kehuu hallitusta lailliseksi.

USA halusi ärsyttää Venäjää ja Obaman vaatimuksesta EU ei millään tavalla puuttunut Ukrainan aloittamaan sotaan. EU tällä tavoin halusi myoskin osoittaa 'ärtymisensä' Venäjän suuntaan.

Jatsenjukin kullan varastaminen oli selvä merkki Venäjälle, että valittu hallitus tottelee ehdottomasti USAn kaikkia toiveita ja halusi varmistaa laivastotukikohdan säilymisen, joka sillä oli ollut yli 200 vuotta.

Käyttäjän KalleMaurola kuva
Kalle Maurola

Ukrainan ongelma on se, että valtio oli lähentymässä EU:ta. Tämä ei sopinut Viktor Janukovytšille, vaan hän aloitti mielenosoitusten yhteydessä kansanmurhan tarkka-ampujien toimesta. Kun kansan mitta täyttyi, niin Janukovytš pakeni helikopterilla Kiovasta mukanaan varastamansa valtion varat. Hänellä on turvapaikka Venäjällä. Venäjä aseistaa separatisteiksi itseään kutsuvia puliukkoja. Myös Venäjä on lähettänyt omia joukkojaan Ukrainan maaperälle. Krimin haltuunotto oli kaikkia kansainvälisiä lakeja vastaan. Seppo, suosittelen ottamaan tietosanakirjan esille ja katsomaan sieltä mitä tarkoittaa valtion suvereniteetti. Ei Suomikaan tuosta noin vain voi lähteä menetetylle Karjalalle pitämään vaaleiksi kutsuttua näytelmää.
Sinun ongelmasi Seppo on se, että nielet Kremlin ideologian kaikkine fraaseineen. Jo Neuvostoajoilta on peräisin nimittää fasisteiksi kaikkia jotka ovat "väärää" mieltä. Jos et kerran saa Kremilstä palkkaa, niin kuulut niinkutsutuihin hyödyllisiin idiootteihin.

Niin ja käyhän vielä lukemassa tämä: http://fi.wikipedia.org/wiki/Natsikortti

Käyttäjän NadjaHelin kuva
Nadja Helin

Seppo Paasikallio:
” Tuollaisesta ”suolituotteesta”, venäjän fasistit maksavat varmaan hyvin, ehkä peräti 1 €:n käteisellä, ilman kuittia

Seppo Paasikallio

Minun tärkeimmät lähteeni ovat Yhdysvalloista, jossa koko kansa ei ole hullaantunut Washingtonin sotapropagandaan, joka puolestaan pyrkii saamaan koko maailman uudelleen sotanäyttämoksi saadakseen kaikki maat Amerikan hegemonian alle ja palvelemaan korporaatiojohtoista totaalitaarista maailmaa, johon Suomenkin johto on meitä innokkaasti viemässä.

Tulevissa suunnitelmissa Amerikan eliitillä on paljon tiukempi kansalaisten valvonta kuin koskaan oli Neuvostoliitossa tai Kiinassa, Kiinahan on jo vähentänyt kontrolliaan siitä mitä se oli aiemmin. Mutta eliitti on oppinut kaikista näistä kommunismin kokeiluistaan systeemit, joilla tulevan teknisen kehityksen avulla kontrollit saadaan todella tiukoiksi.

Svetlana Kononchyk

Seppo Paasikallio, Вы бы приехали в Украину и сами убедились, а не рассказывали об "достоверных" источниках в США.
Вот у меня тоже есть достоверная информация из надёжных источников, что Вы и партия, в которой Вы состоите, склоняет жителей Карелии и Ленинградской области к получению финского гражданства. (Даже платите им деньги за это.) И всё для того, чтоб затем эти самые люди помогли вам присоединить данные регионы к Финляндии, а потом помочь России ввести войска для защиты русскоязычных и захватить Финляндию и короновать Путина в Ново-Валаамском монастыре .
Гонорар ваш не составляет ни копейки, так как работаете Вы за идею установления "российского мира" на всей территории Финляндии. После чего Вам будет установлена минимальная пенсия, как рядовому гражданину России. Чему, Вы, надо полагать, несказанно рады.
Я, пожалуй, доведу эту информацию до спецслужб Финляндии. Пусть Вас вышлют в глубоко любимую Вами Россию. Будете в Сибири снег чистить и конфеты из ягеля вкушать.

Käyttäjän NadjaHelin kuva
Nadja Helin

Seppo Paasikallio: Slava Ukraina!

Seppo Paasikallio

Kyllä, sieltä vaan ensin pitää kansan päästä äänestämään vallassa olevat natsit pois vallankahvasta. USAn toivomuksesta aseelliset natsit tekivät vallankaappaukssen ja koko sota on näiden punomaa.

Käyttäjän KalleMaurola kuva
Kalle Maurola

Seppo, pelasit natsikortin ennätyksellisen nopeasti. Onnittelut siitä. Mitä tuleevaaleihin, niin olisikohan aika järjestää Krimillä uudet kansainvälisesti tarkkaillut vaalit. Jo pelkkä Johan Bäckmanin asettaminen vaalitarkkailijaksi teki omalta osaltaan koko touhun farssiksi.

Käyttäjän KalleMaurola kuva
Kalle Maurola

Seppo Paasikallion kommentointi estetty. Syynä natsikortin toistuva pelaaminen. Tämä on minun blogini ja tällä blogilla ei pelata natsikorteilla.

Toimituksen poiminnat