KalleMaurola

Rahastusyritys tyhjästä?

  • Rahastusyritys tyhjästä?

Tänään aamulla heräsin siihen, että puhelimeni pirahti kaksi kertaa ennenkuin ehdin siihen vastata. No soitin toki takaisin tuohon numeroon. Langan päässä vastasi "reipas" kaveri joka rupesi päivittämään yritykseni tietoja Uudenmaan Puhelinluettelo nimiseen palveluun. ">Tämän linkin takaa selviää miten asia eteni.

Kyseessä on siis myyjä, joka soittelee firmoihin ja luettelee kaupparekisteristä löytyvät tiedot puhelimessa, jotka itseasiassa löytyvät jo heidän "palvelustaan" uudenmaanpuhelinluettelo.fi sivulta. Edellisen kerran kun sieltä soittivat, niin pyysin, että poistavat firmani tiedot. No arvatkaa vain poistivatko?
 

Olkaa yrittäjät tarkkoina näiden kanssa. Lasku pamahtaa helposti postilaatikkoon, ja tämän jälkeen alkavat kalliit perintätoimet, jos et laskua maksa. Ehkä laistamme löytyy porsaanreikä joka ei kriminalisoi kyseistä "liiketoimintaa", mutta huijauksesta näissä on selkeästi kyse.

Jos yllä oleva linkki ei toimi, niin tässä vielä uudestaan:
https://

Laittakaa tämä jakoon sosiaalisessa mediassa ja muuallakin, niin ehkä heiltä jää jokunen "sopimus" saamatta.

Edit 1.12.2014:
Uudenmaan puhelinluettelo tarina sai jatkoa.
Toimintaa hallinnoivan Scanria Oy:n hallituksen puheenjohtaja soitti äsken ja rupesi latelemaan minulle tämän heidän myyjänsä henkilökohtaisia sairaustietoja. Lupasi jopa lähettää hänen lääkärintodistuksen. Pyysi, että poistaisin tämän Youtube videoni, koska se loukkaa tätä myyjää. Yrityksen puolesta ei kuulemma ole mitään merkitystä. No toki hän ottaa yhteyttä huomenna asianajajaansa. Tämäkin puhelu Scanrian dirikan kanssa meni nauhalle ja siinä hän yksityiskohtaisesti kertoo kyseisen myyjän sairaudesta ja sen hoidosta. 
Tästähän tulee mielenkiintoista...

Edit 2.12.2014:
Koska Scanria Oy:n hallituksen puheenjohtaja Juhani Kuosmanen oli kovasti huolissaan, että heidän entisen sairaan työntekijänsä oikeusturvaa ei loukattu, niin editoin Youtube videota siten, että myyjän nimi ei tule esille. Kuosmanen ei tosin ollut huolissaan siitä, että hän itse levittelee ihmisten sairaustietoja.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

7Suosittele

7 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (10 kommenttia)

Käyttäjän KalleMaurola kuva
Kalle Maurola

Lisäyksenä vielä, että tämän "palvelun" takaa löytyy Scanria niminen firma. Etusivullaan heillä on rekrytointi-ilmoitus, jossa mainostavat puhelinmyyntityötä. Ilmeisesti toiminta on kannattavaa, koska ainakin kehuvat kuuluvansa kolmen A:n ryhmään.
http://www.scanria.fi/site/scanriaOyKorkeimmasssaL...

Käyttäjän JotuKarjalainen kuva
Jotu Karjalainen

Olihan hauskaa kuunneltavaa, ei noiden kanssa kannata keskustella laittaa vaan puhelimen kiinni ku soittavat.

Käyttäjän KalleMaurola kuva
Kalle Maurola

Jotu. Pääsääntöisesti toimin juuri niin kuin sanoit. Mutta nyt sattui olemaan vähän aikaa kun odottelin aamukahvin tippumista, niin ajattelin pikkasen vedättää hölmöä. Ja meni itseasiassa pdemmälle kuin tohdin odottaa. No ehkä tuo "myyjä" oli kännissä. Ainakin kuulosti siltä.

Mikael Kerokoski

Meidän nakkikioskissa noita myyjiä varten on toinen liittymä johon ei kukaan vastaa. Myyjää pyydetään soittamaan ko.-numeroon ja päänumerossa laitetaan soittaja estolistalle. Vaatii vähän vaivaa mutta helpottaa ajan mittaan. Vähän...

Käyttäjän KalleMaurola kuva
Kalle Maurola

Truecaller niminen sovellus älypuhelimessa auttaa myös aika paljon häiriköiden kanssa.

Käyttäjän henry kuva
Henry Björklid

Toi oli hauska juttu kun myyjä sanoi: "Mä laitan Googleen tän nauhoituksen..."
LOL

Laitan jakoon.

Henry

Käyttäjän henry kuva
Henry Björklid

Facebookista jos etsit minun nimelläni, niin löydät minun omat saatesanani. :)

Kalle, sinun kannattaisi linkittää siitä ensimmäisestä blogista tähän jatkoblogiin ja päinvastoin.

Henry

Käyttäjän TaruElkama kuva
Taru Elkama

Voi taivahan talikynttilät mitä menoa!

Käyttäjän AndreiVologodski kuva
Andrej Kokov

Näitä "päivityksiä" tulee muutama vuodessa, vaikka en ole maksanut moisesta "näkyvyydestä" noille lukuisille firmoille mitään viiden vuoden aikana. Kahdessa tapauksessa tuli lasku perässä, joista reklamoin samantien, ja peruivat laskun.

Käyttäjän EemeliJrvelinen kuva
Eemeli Järveläinen

Sama homma jatkuu edelleen. Tänään aamulla tuli soitto ja myyjä ilmoitti päivittävänsä tietoja Uudenmaan puhelinluetteloon. Kyseli ovatko tiedot oikeita ja ilmoitin muutamista ns. muutoksista. Puhelun lopuksi kertoi lähettävänsä laskun. En tajunnut heti perua koko juttua, mutta peruin soittamalla pian uudestaan. Tietenkin firman tiedot piti ensin kaivaa esiin. Kyseessä oli petoksen omainen harhaanjohtaminen, missään vaiheessa ei käynyt ilmi että hän oli myymässä jotain, vaan myyjä valehteli päivittävänsä tietoja.

Toimituksen poiminnat