KalleMaurola

Scanria Oy:n johtaja levittelee työntekijänsä sairaustietoja.

  • Onhan tästä tullut ilmeisesti jonkinlainen keskustelunaihe. Sijalla 3. tällä hetkellä...
    Onhan tästä tullut ilmeisesti jonkinlainen keskustelunaihe. Sijalla 3. tällä hetkellä...
  • Jahas, ykkösenä 3.12.2014 klo 00:35
    Jahas, ykkösenä 3.12.2014 klo 00:35
  • "Crime is a disease. Meet the cure". Uhhh, just kidding... :-)
    "Crime is a disease. Meet the cure". Uhhh, just kidding... :-)

Edellinen blogikirjoitukseni oli omistettu Uudenmaan puhelinluettelot nimiselle palvelulle. Kerroin blogissani mitä oli tapahtunut ja asian selventämiseksi laitoin lisäksi Youtubeen puhelun tallennuksen. Blogi olin melkoisen suosittu ja videotakin käytiin katsomassa.

Eilen illalla klo 20.33 puhelimeni soi ja langan päässä oli mies joka esitteli itsensä nimellä Juhani Kuosmanen ja kertoi olevansa Scanria Oy:n hallituksen puheenjohtaja.  Scanria siis on yritys, joka pyörittää yllämainittua luettelopalvelua.

Ensi töikseen Kuosmanen kertoi, että minä teen pilaa sairaan ihmisen (heidän entinen puhelinmyyjä) kustannuksella. Kuuntelin aikani tätä vuodatusta ja itseni oli melko hankala saada suunvuoroa. Siinä vaiheessa kun Kuosmanen rupesi luettelemaan tämän heidän entisen työntekijän sairauden melko tarkkaa kuvausta ja sen hoitotapoja, niin hälytyskelloni rupesivat soimaan. Kuosmanen varmuuden varmistamiseksi lupasi lisäksi toimittaa minulle tämän entisen työntekijän lääkärintodistuksen. Mainitsin Kuosmaselle, että on eettisesti hyvin kyseenalaista työnantajana kertoa minulle hänen nimeltä mainitsemansa henkilön sairauksista yhtään mitään. Tässä vaiheessa Kuosmanen käänsi asian päälaelleen väittäen, että minä olen toiminut epä eettisesti ”pilkatessani” sairasta ihmistä. Hän kehotti minua poistamaan nauhoituksen Youtubesta. Lisäksi Kuosmanen oli jostakin saanut päähänsä, että olisin joissakin vaaleissa ehdokkaana ja tämä toimintani ei olisi hyväksi vaalikampanjalleni. Totesin tähän, että en ole ehdolla yhtään mihinkään.

Sanoin Kuosmaselle useita kertoja, että ei ole asiallista, että hän kertoo toisten ihmisten sairauksista yhtään kenellekään. Kuosmanen lähinnä kuulutti sitä kuinka hän on ollut yrittäjänä niin ja niin kauan ja vähätteli minua, kun hänen tietojensa mukaan olen ollut yrittäjänä vasta kuukauden. No ensinnäkin heidän firmansa ensimmäisestä yhteydenotosta on kulunut useita kuukausia. Mutta hieman omituisena näen, että Kuosmanen vähättelee uusia yrittäjiä, vaikka nämä ovat käsittääkseni heidän huomattava asiakasryhmänsä.

Noin 10 minuutin jälkeen Kuosmanen löi minulle luurin korvaan. Minua jäi kaivelemaan tämän myyjän sairaus, ja en toki sairasta ihmistä halua kiusata. Vaihdoin Youtubeen videon ääniraidan siihen saakka kunnes saan editoitua myyjän nimen pois. Soitin Kuosmaselle takaisin ja kysyin tämän hänen lupaamansa lääkärintodistuksen perään. Josko hän voisi sen minulle lähettää. Vastaukseksi sain, että minun ei ole syytä leikkiä tärkeämpää kuin olen ja hän ottaa seuraavana päivänä yhteyttä juristiin.

Harkitsen, että julkaisen Youtubessa tämän Kuosmasen puhelun, kunhan editoin siitä pois tämän heidän entisen työntekijänsä nimen. Ja itseasiassa hän mainitsi nimen hyvin monta kertaa.

Jos minun entinen työnantajani soittelisi entisille asiakaskontakteilleni ja kertoisi heille yhtään mitään sairaustiedoistani, niin nostaisin kovan metelin aiheesta.

Voihan toki olla, että Kuosmanen on itse keksinyt nämä sairaustiedot, mutta silti asia lienee juridisesti mielenkiintoinen.

Mutta näin toimii vuosikausia yrittäjänä ollut ja 100 ihmistä työllistävän Scanria Oy:n hallituksen puheenjohtaja Juhani Kuosmanen

Edit: 2.12.2014
Youtubesta löytyy nyt ">video, jossa ei selviä Scanrian entisen puhelinmyyjän henkilöllisyyttä. .

Edit 3.12.2014
Youtubeen lisätty nauhoitus, jossa Scanria Oy:n hallituksen puheenjohtaja levittelee entisen työntekijänsän sairauskertomuksia. Nimet piipattu pois nauhoitteesta.

https://

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

4Suosittele

4 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (69 kommenttia)

Käyttäjän henry kuva
Henry Björklid
Käyttäjän KalleMaurola kuva
Kalle Maurola

Tietääkö kukaan lukijoista näppärää MP3 editoria, jolla voisin katkasta tai piipata päälle, kun Kuosmanen mainitsee puhelin nauhoituksessa myyjän nimen?

Mohamed Rasal

Nuorempi polvi väittää kivenkovaan, että adobe photoshopilla tuo on helppoa kuin kebapin teko, muutoin kai pitää vaan... googlettaa...? Tuo keskustelu on pakko kuulla, siis toivottavasti löytyy sopiva ohjelma.

Käyttäjän KalleMaurola kuva
Kalle Maurola

En tiennytkään, että Photaria voisi käyttää audio editointiin, mutta pitääkin kokeilla.

Juhani Kuosmanen

Melko lailla oikein Kalle siteeraa keskustelua, jonka kävimme eräästä konsernimme työntekijää koskevasta videoklipistä. Semmoinen asiavirhe tuossa kuitenkin on, että Scanria Oy:lla ei ole kyseistä puhelinluettelopalvelua. Sitä ylläpitää samaan konserniin kuuluva tytäryhtiö Suomen Numerokeskus Oy.

Soitin Kalle Maurolalle,koska näin klipin jollakin nimettömänä ylläpidetyllä sivustolla. Olin suoraan sanoen aika tuohduksissani (tosin ehkä turhaan), koska minulle oli kerrottu työnjohdon taholta, että klipillä esiintyvä henkilö on ollut yrityksessämme työkokeilussa. Tosin jäänyt jo pois. Klipistä olin päättelevinäni, että hän ei ollut oikein myyntikuntoinen nauhoitushetkellä. Kyse ei ole alkoholista.

Esitin Maurolalle, että poistaisi klipin ja vetosin siihen, että kyseinen myyjä ei ollut "tolkuissaan". Keskustelumme varmaan oli turhankin yksipuolinen, koska olen luonteeltani kiivas mies ja ikää on sen verran, etten taida tässä elämässä ehtiä siihen asiaan enää muutosta saada.

Jos Kalle Maurola kokee, että vähättelin hänen lyhyttä yrittäjäuraansa, niin pyydän vilpittömästi anteeksi. Sellainen ei ollut tarkoitukseni. Kunnioitan yrittäjyyttä ehkä hienoimpana uravalintana, minkä voi tehdä. Joten onnittelut Kallelle rohkeasta valinnasta. Omalta kohdaltani ura alkaa jo olla pahasti loppusuoralla.

Olen tässä asiassa kai tyypillinen mielensäpahoittaja ja siksi ylipäätään soitin Maurolalle, mutta huono puolustukseni on, että tein sen tämän myyntipuhelussaan epäonnistuneen myyjän puolesta. Kaikkia telemarkkinointifirmoja haukutaan maassamme niin paljon, että se ei juuri enää 30 vuoden alalla toimimisen jälkeen hätkäytä.

Scanria-konserni, Juhani Kuosmanen

Mohamed Rasal

"Kaikkia telemarkkinointifirmoja haukutaan maassamme niin paljon, että se ei juuri enää 30 vuoden alalla toimimisen jälkeen hätkäytä."

Ja tuolla 30:n vuoden kokemuksella ei kun lankoja pitkin uusyrittäjän kimppuun? Ennen on varmaan uhittelu tehonnut, mutta nyt kävi kalpaten.

Kyllä tuo mainittu nauhoite on saatava mahdollisimman pian youtupeen, eikö niin? Asia on nyt tuotu molempien "osapuolten" toimesta julkisuuteen ja on annettava yleisölle mahdollisuus muodostaa oma mielipiteensä.

Juhani Kuosmanen

Siteeraan itseäni: ""Kaikkia telemarkkinointifirmoja haukutaan maassamme niin paljon, että se ei juuri enää 30 vuoden alalla toimimisen jälkeen hätkäytä."

Tuo nimetön bloggari (jota Kallekin ehkä tarkoitti) rinnastaa yritykseni (ilmeisesti tuon klipin innoittamana) murhaajiin, pelkää, että jos esiintyisi omalla nimellään ja vastasi vierailupyyntööni toimistollemme, vastassa olisi cannonball-jengi, haukkuu kaltaiseni paskiaisiksi jne...

Tuohon tällä alalla joutuu tottumaan.

Nimetöntä bloggaria tuskin lohduttaa tieto, että minua pienen kokoni, korkean ikäni, vähäisten voimieni ja epämiehekkään harrastukseni (tanssi) vuoksi tuskin edes hyväksyttäisiin tuohon jengiin...

Ja kaikessa on vain kyse Suomessa täysin laillisesta toimialasta: telemarkkinoinnista, jota säätelee samat lait kuin muutakin yrittämistä. Niin suuria tunteita se herättää. Jos kysyt inhotuinta ammattia, niin varmaan saat vastaukseksi puhelinmyyjä. Kuitenkin me tarjoamme sellaista työtä joka vuosi n. parille sadalle rohkealle suomalaiselle.

Käyttäjän NadjaHelin kuva
Nadja Helin Vastaus kommenttiin #14

Tuohon ensimmäisen sitatiin.
Miksi sitten teihin kohdistuu jatkuvasti epäilyjä ja syytöksiä väärinkäytöksistä?
Aiheettako ?
Tuskinpaa...

Juhani Kuosmanen Vastaus kommenttiin #17

Kyllä niitä syytöksiä kohdistuu käytännössä kaikkiin alan yrityksiin. Me olemme suuri toimija alalla (ilmeisesti toiseksi suurin) ja asiakkuuksia ja asiakaskontakteja on valtava määrä vuodessa. Meillä on 50 000 tyyväistä asiakasta per vuosi, joka ehkä jää näissä keskusteluissa huomaamatta. Emme siis tee ihan kaikkea kuitenkaan väärin.

Käyttäjän KalleMaurola kuva
Kalle Maurola

Hyvä Juhani Kuosmanen.

Kun rupesitte puhelimessa avoimesti kertomaan entisen työntekijänne sairaudesta ja tämän sairauden hoitopaikasta, niin olin ällikällä lyöty. Voisi kuvitella, että useita ihmisiä työllistävä ja kymmeniä vuosia yrittäjänä ollut henkilö tietää edes alkeellisimmat työnantajan vastuut. Sekä myöskin jokin käsitys henkilötietolaista olisi paikallaa.

Puhelimessa esititte uhkaavaan sävyyn, että tämä ei tule minun kannalta päättymään hyvin. Voisitteko nyt tässä julkisessa foorumissa tarkentaa mitä tuolla tarkoitatte? Vai onko tämä niinsanottu asianajaja tapaus. Koko puhelun ajan vähättelitte minua, yritystoimintaani ja arvovaltaani. Lisäksi vihjailitte, että toimintani olisi epäedullista "ehdokkuudelleni". En kyllä ole ehdokkaana mihinkään, en edes taloyhtiömme hallitukseen. Seurakuntavaalienkin ehdokkuudesta kieltäydyin.

Sain kuulla, että eräs anonyymi bloggari olisilähettänyt linkin tähän blogiin tietosuojavaltuutetulle ja johonkin työsuojelupiiriin. No tämän paikkansapitävyys selviää, jos kyseisistä tahoista otetaan minuun yhteyttä. Ja mikäli tästä koituu oikeustoimia, niin tulen oikeudessa todistamaan kaiken mitä kerroitte entisen työntekijänne terveydentilasta.

Ps. Äsken mainitsitte, että henkilö on ollut teillä työkokeilussa. Tämänkin esille tuominen on varsin kyseenalaista. Joku anonyymi bloggari voisi työvoimatoimistolle ilmoittaa toimintatavoistanne, jotta eivät lähettäisi teille ihmisiä työkokeiluun.
Niin ja aiempaa kommenttianne voitte vapaasti käydä muokkaamassa, sillä ruudunkaapaus kirjoituksestanne on tallennettu pilvipalveluun.

Juhani Kuosmanen

Hyvä Kalle Maurola,

Myönnän toimineeni harkitsemattomasti, että otin puheeksi tietooni saatetut asiat videoklipillä esiintyvän myyjän kunnosta nauhoituksen aikana ja ylipäätään. Kerroin niistä siksi, että toivoin sen (inhimillisen) näkökulman vaikuttavan poistopäätökseesi. Koin nimittäin vahvasti, että klippi loukkasi myyjää, koska hänen esiintymisensä klipillä oli mitä oli.

Kerroin jo, että soitin puhelun aika lailla tuohduksissani. Se on huono puolustus, mutta selittänee sanvalintojani. On ehkä turhan vahva tulkinta, että vähättelisin yritystoimintaasi. Kunnioitan yrittäjyyttä. Jokaisen. En ole ottanut yhteyttä asianajajaan ja toivon, ettei tällaisen asian takia tarvitsekaan.
Kun koet tulleeesi taholtani vähätellyksi, se on puoleltani erittäin huonoa käytöstä, enkä yritä puolustella sitä millään. Uudistan kyllä pahoitteluni.

En usko, että ilmenee tarvetta muokata kommenttejani jälkikäteen. Ne kelpaavat ihan tällaisinaan, kirjoitusvirheineen kaikkineen.

Mohamed Rasal

Mieleen nousi kuva Titanicin tähystäjästä...iceberg!

Juhani Kuosmanen

Hyvä Kalle Maurola,

Myönnän toimineeni harkitsemattomasti, että otin puheeksi tietooni saatetut asiat videoklipillä esiintyvän myyjän kunnosta nauhoituksen aikana ja ylipäätään. Kerroin niistä siksi, että toivoin sen (inhimillisen) näkökulman vaikuttavan poistopäätökseesi. Koin nimittäin vahvasti, että klippi loukkasi myyjää, koska hänen esiintymisensä klipillä oli mitä oli.

Kerroin jo, että soitin puhelun aika lailla tuohduksissani. Se on huono puolustus, mutta selittänee sanvalintojani. On ehkä turhan vahva tulkinta, että vähättelisin yritystoimintaasi. Kunnioitan yrittäjyyttä. Jokaisen. En ole ottanut yhteyttä asianajajaan ja toivon, ettei tällaisen asian takia tarvitsekaan.
Kun koet tulleeesi taholtani vähätellyksi, se on puoleltani erittäin huonoa käytöstä, enkä yritä puolustella sitä millään. Uudistan kyllä pahoitteluni.

En usko, että ilmenee tarvetta muokata kommenttejani jälkikäteen. Ne kelpaavat ihan tällaisinaan, kirjoitusvirheineen kaikkineen.

Käyttäjän NadjaHelin kuva
Nadja Helin

Henry, mihin kommenttisi häipyi?

Käyttäjän NadjaHelin kuva
Nadja Helin

Herra Kuosmanen, ns. ”rehellisestä yrittäjyydestä” on monenkirjavia versioita. Teidän, sekä kaltaistenne yrityksien toimintatavat toki pääosiltaan voivat olla lakiemme mukaisia, mutta se ei tee, Herra Kuosmanen Teistä eikä kaltaisistanne oikeita yrittäjiä, lähinnä luusereita.
Oikea työnantaja, ei koskaan syyllistä työntekijäänsä ulkopuolisille, tämäkin jo kertoo Teidän heikosta luonteestanne ja samalla ”harmaalla alueella” toimivasta yrityskulttuuristanne, oikeastaan kaiken.
Viittaukset korkeisiin luottoluokituksiin ovat myös naurettavia, uskottavuutenne ei niillä lisäänny. Koskaan en ole törmännyt esim. käytettyjen autojen myyjään jolla ei olisi vähintäänkin AAA luokitus, omasta mielestään heillä pitäisi olla 5XA, mutta kun luokat loppuvat kesken, tämä varmaan koskee myös Teitä, Herra Kuosmanen. Onneksi minulla ei ole ollut ongelmia juuri Teidän kanssanne, lupaan myös, ettei myöskään tule.
Vanhaan markka-aikaan tapahtui yrityksessämme, että yrityksestämme oli jonakin vuonna annettu pieni maksullisen ilmoitus alueelliseen puhelinluetteloon, julkaisijana Pohjoismaalainen alan yritys. Yhtiön Tj:lle soitettiin ja tarjottiin mahdollisuutta lisänäkyvyyteen myös nettipalvelussa, printtiluettelon lisäksi. Tästä ehdotuksesta kieltäydyttiin ja todettiin, ettei ole tarvetta minkäänlaiseen näkyvyyteen heidän julkaisuissaan tai nettipalvelussaan.
Jonkin ajan kuluttua ko. yhtiöstä soitettiin minulle, että haluavat tarkistaa, ovatko yhtiöstänne annetut tiedot kirjoitettu oikein, totesin tiedot oikein kirjatuksi, myyntihenkilö oli oikein ystävällinen ja lupasi jopa tulla tutustumaan erikoismyymäläämme.
Tämän puhelinkeskustelun perusteella, yhtiöllemme tuli 2.500 FIM lasku, lasku kiistettiin perusteettomana, Intrum Justitia Sweden lähestyi yhtiötämme asiassa, laskun aiheellisuus edelleen kiistettiin.
Perintätoimisto lähetti myöhemmin Tratan jonka summa oli jo yli 3.000 FIM. Tratta kiistettiin, eikä sitä julkaistu.
Seuraavaksi asia eteni oikeuteen missä 8 päivän paperilla uhattiin jopa konkurssimenettelyyn siirtymisellä, ellei laskua siihen mennessä makseta. Lasku maksettiin, oikeudenkäyntikuluineen yli 5000 FIM. Tämän jälkeen yksikään puhelinmyyntifirma ei ole saanut, eikä koskaan saa yhtään euroa

Käyttäjän KalleMaurola kuva
Kalle Maurola

Hyvä Juhani Kuosmanen.

Inhimillinen näkökohta toteutui välittömästi puhelunne jälkeen. Kävin muokkaamassa Youtube tallenteeseen alkuperäisen puhelun sijasta laadukasta open source speed metal musiikkia. Tämä siksi aikaa kunnes ehtisin muokata klipistä tämän entisen työntekijänne nimen pois. En toki halua harmia ja mielipahaa oletetusti sairaalle ihmiselle. Toivon vilpittömästi hänelle pikaista toipumista.

Sensijaan menestystä en toivota yrityksellenne jonka toimia keskusrikospoliisikin on tutkinut. Linkki tässä: http://www.mtv.fi/uutiset/rikos/artikkeli/poliisi-...

Juhani Kuosmanen, teidän innoittamana tulen näkemään erittäin paljon vaivaa paljastaakseni teidän yrityksenne, sekä muiden vastaavien yritysten hyvin kyseenalaisen toiminnan.Tämä tietysti lakien ja säädösten puitteissa. Jos olisitte antaneet videoklipin olla omassa rauhassaan Youtubessa, niin asia ei todellakaan olisi saanut tämänkaltaista julkisuutta. Olette tehneet klassisen tiedoitusvirheen lähtemällä siilipuolustukseen ja puhumalla samalla ohi suunne. Itseasiassa olette niin sanotusti ampuneet itseänne jalkaan.

Edelleenkin ihmettelen sitä kuinka pitkän linjan yrittäjä ja työnantaja edes tuohduksissaan kertoo ulkopuolisille työntekijöidensä yksityiskohtaisia sairaustietoja. Tai ylipäätänsä kenellekkään. Normaalissa yrityksessä tämänkaltaiset asiat ovat työntekijän ja henkilöstöosaston välisiä yksityisasioita. Toimintanne tämän tapauksen kohdalla on asettanut teidät henkilönä, sekä yrityksenne työnantajana erittäin kyseenalaiseen asemaan.

Kalle Maurola

Ps. Emme käsittääkseni missään vaiheessa ole tehneet sinunkauppoja. Teille tämä sinuttelu ja ylimielinen vähättely oli luonteenomaista jo ensimmäisessä yhteydenotossanne. Kotona vanhempani opettivat teitittelyn jalon taidon, ja tämä taito vahvistui suorittaessani varusmiespalvelusta.

Juhani Kuosmanen

Tuo linkki kertoo kolme vuotta vanhasta tilanteesta, joka on ajat sitten selvitetty juurta jaksain. Se ei johtanut mihinkään toimenpiteisiin kenenkään taholta. Laitoimme silloin jopa tiedotteen kaikille Suomen poliisipiireille, jossa kerroimme perinjuurin toimintatapamme ja pyysimme heitä ottamaan välittömästi yhteyttä, mikäli _minkäänlaista_ tarvetta ilmenee. Onnea vaan tutkimuksillenne.
Kiitos vaan ojennuksesta sinuttelukysymyksessä.

Juhani Kuosmanen

"Teidän, sekä kaltaistenne yrityksien toimintatavat toki pääosiltaan voivat olla lakiemme mukaisia, mutta se ei tee, Herra Kuosmanen Teistä eikä kaltaisistanne oikeita yrittäjiä, lähinnä luusereita."

Ehkä niin. Ehkä olen luuseri. Mitäpä tuohon muuta sanoisi.

"omasta mielestään heillä pitäisi olla 5XA, mutta kun luokat loppuvat kesken, tämä varmaan koskee myös Teitä, Herra Kuosmanen"

Ei luottoluokitus kerro tietenkään muuta kuin sen, että ko. yritys on hoitanut yhteiskunnalliset velvoitteensa esimerkillisesti ja tehnyt vielä voittoakin. Joo, olet oikeassa. Olisihan se ihan mukavaa omistaa firma, jolla on Suomen ainoa 5XA luokitus.

Jokainen meistä lienee törmännyt epärehellisiin yrityksiin. Meillä on vuodessa n. 50 000 yritystä asiakkaana ja tuskin ne kaikki ihan rehellisiä ovat. Harmi, että olet joutunut kokemaan kuvailemasi tilanteen.

Käyttäjän KalleMaurola kuva
Kalle Maurola

Kappas vain. Tämä blogi on tällä hetkellä Usarin kolmanneksi suosituin bloggaus. Tämä on henkilökohtainen ennätykseni. Jatketaan vain samaan malliin herra Kuosmanen.

Kalle Maurola

Juhani Kuosmanen

On kunnia keskustella kanssanne herra Maurola. Ehkä molempien osapuolten näkemykset tulevat näin esille. Vaikka suuresti epäilen, että telemarkkinafirman johtajan puheille ei anneta kovin suurta arvoa. Yritän parhaani kuitenkin.

Käyttäjän KalleMaurola kuva
Kalle Maurola

Hyvä Juhani Kuosmanen,

jokainen saa sellaisen arvostuksen kun on ansainnut. Näin minä olen oppinut elämässäni 44 vuoden aikana. Te ette ole ansainnut arvostusta itsellenne, ettekä yrityksellenne. Syy tähän on se, että puolustaaksenne omaa liiketoimintaanne katsotte "tuohduksissanne" olevanne oikeutetun rikkomaan _räikeästi_ tietosuojaa sekä työnantajan vaitiolovelvollisuutta.

Verkkosivuiltanne olen kerännyt talteen kaikki toimipisteet joissa toimitte. Näiden paikkakuntien työvoimatoimistoihin, sekä Kelan konttoreihin tulen saattamaan tiedoksi tämän blogikirjoitukseni. Tämä siksi, että palkkaatte ihmisiä työkokeiluun, josta teille ei aiheudu palkkakuluja. Tämän jälkeen loukkasitte ainakin tämän tietyn henkilön kohdalla _räikeästi_ hänen yksityisyytään.

Jos näillä toimilla onnistun saamaan edes yhdenkin työnhakijan tulematta teille töihin, tai edes yhdenkin yrityksen tekemättä kanssanne sopimusta luettelonäkyvyydessä, niin koen onnistuneeni. Mutta olen hyvin kunnianhimoinen mies, enkä välttämättä tyydy yhteen onnistumiseen.

Kalle Maurola

Juhani Kuosmanen Vastaus kommenttiin #23

Kannattaa tehdä juuri noin. Uskon naiivisti, että joku kuitenkin arvostaa sitä, että puolustan työntekijöitäni ja yritän saada heitä pilkkaavat videoklipit poistettua.

En vastusta lainkaan ajatustanne lähettää tätä blogiketjua kaikille mainitsemillenne tahoille. Se on oikein hyvä ajatus.

"Mutta olen hyvin kunnianhimoinen mies, enkä välttämättä tyydy yhteen onnistumiseen"

Minulta taas puuttuu kunnianhimo tyystin, enkä ole kai onnistunut missään.
Mutta kannustan lämpimästi Teitä kohti uusia onnistumisia.

Mohamed Rasal Vastaus kommenttiin #25

"..puolustan työntekijöitäni..."

...kertomalla heidän henkilökohtaiset sairaustietonsa puhelimitse täysin tuntemattomille henkilöille ja vieläpä tarjoutumalla lähettämään lääkärintodistuksen ko. työntekijän terveydentilasta?

"Ei tietenkään tuntemattomille, Kallellehan minä vaan - kun ei ostanut tätä höpöpalvelua jolla firma teki kolmen miljoonan liikevaihdon viime vuonna."

Ai jaa, no nyt ymmärrän. :D

Juhani Kuosmanen Vastaus kommenttiin #23

Sen verran vielä korjaan, jos sallitte, että tälle kyseiselle työntekijälle on kyllä maksettu ihan täysi palkka kokeilusta huolimatta. Jokaiselle myyjällemme maksetaan täysi palkka hänen statuksestaan huolimatta. Pohjapalkkamme myyjälle on 1500 €/kk.

Mohamed Rasal Vastaus kommenttiin #30

"... myyjällemme maksetaan täysi palkka hänen statuksestaan huolimatta."

Eli huonollakin statuksella teillä pärjää, mitä nyt lähettelette lääkärintodistuksia ja terveystietoja ihmisille jotka eivät ole kiinnostuneita palveluistanne.

Vaikuttaa siltä, että yrityksenne on tosiaan sosiaalinen yritys. Olisikohan tuohon saatavissa jonkinlaista tukea jostain?

Käyttäjän NadjaHelin kuva
Nadja Helin

Herra Kuosmanen! jokaisella toimialalla on aina se 20%:ia yrityksiä, jotka selviävät melko vähäisellä huijaustoiminnalla, suhteessa yhteiskuntaan ja muihin yrityksiin/ kautta omiin työntekijöihinsä.
Luultavasti 80%:ia yrityksistä joutuu kamppailemaan toisiaan vastaan, aseet eivät juurikaan ole tasapuolisia, kuka onnistuu parhaiten huijaamaan rahoittajia, valtiota, kuntaa jne.
Telemarkkinat tietyiltä osin ovat toisten yrittäjien hyväksikäyttöä, tämän tekee mahdolliseksi se, että yrittäjillä ei ole tarpeeksi tietoa ja osaamista esim. erilaisten hakupalvelujen ja verkkosivustojen ylläpidosta. Onneksi tämä tie on kuljettu kohta loppuun, uudet ”nettisukupolvet” kun tulevat yritysmaailmaan päättämään näistä asioista, silloin Teillä Herra Kuosmanen ja kaltaisillanne, ei ole enää minkäänlaista markkina-arvoa, onneksi.

Juhani Kuosmanen

Yllättävän hyvä analyysi. Yritykset kamppailevat toisiaan vastaan.

Mitä minun markkina-arvooni tulee, niin liekö sitä koskaan ollutkaan? Tässä nyt on kuitenkin pitänyt yrittäjänä kitkutella nämä vuosikymmenet. Olen kuitenkin oppinut arvostamaan "kitkuttelijoita", olkoon heidän toimialansa mikä tahansa. Yrittäminen vaatii jotakin, jota suurimmalla osalla ihmisiä ei ole. Olkoon se sitten vaikka kykyä kamppailla. Joskus voittaa, joskus häviää. Ja yleensä kuolee kunniatta.

Mohamed Rasal

Voisitteko Juhani Kuosmanen laittaa kommenttinne liitteeksi lääkärintodistuksen terveydentilastanne? Laittakaa reilusti kaikki sairaudet - mitä niitä salailemaan.

Juhani Kuosmanen Vastaus kommenttiin #29

Luettelen sairauteni, kun ne sinua kerran kiinnostavat, tällä iällähän ihmiset puhuvat mielellään sairauksistaan, kiitos että kysyit:

Sydäninfarkti kerran, sydämen pallolaajennus kaksi kertaa, nivelrikko polvessa ja alustava lonkkanivelessä. Alkoholismi, tosin ollut hallinnassa täysraittiuden myötä jo 30 vuotta. Verenpaine aavistuksen korkea.

Mikäli haluat kopiot lääkärintodistuksistani voin ne toki lähettää.

Mohamed Rasal Vastaus kommenttiin #32
Juhani Kuosmanen Vastaus kommenttiin #34

Kiitos itsellesi. Menestystä.

Käyttäjän NadjaHelin kuva
Nadja Helin Vastaus kommenttiin #32

Herra Kuosmanen! muistaakseni juurikin YK:n tutkimuksissa todettiin, että tuollaiset sairaudet kohdistuvat mm. rikollisjärjestöihin kuuluviin henkilöihin

Juhani Kuosmanen Vastaus kommenttiin #39

Ehkä kohdistuvat. Kyseessä on kuitenkin lähes suomalaiskansalliset sairaudet. Kaipa me sitten kansakuntana olemme YK:n tukimuksen mukaisia.

Käyttäjän NadjaHelin kuva
Nadja Helin

Vanha Suomalainen sanantapa on: ”Peluria ei koskaan haudata omilla rahoillaan” Monen yrittäjän kohdalla tämä pitää paikkansa, ehkä pelurina olet ottanut tämän totuuden huomioon.

Käyttäjän KalleMaurola kuva
Kalle Maurola

Kuten Cheek totesi: Vien tän äärirajoille...
https://www.youtube.com/watch?v=-3cW6UWojO0

Kohta tulossa lisää kuunneltavaa Youtubeen, jotta kaikille selvisi mistä on kyse.

/Kalle

Käyttäjän KalleMaurola kuva
Kalle Maurola

Noniin arvoisa yleisö. Linkin takaa löytyy hartaasti odottamanne puheluni Scanria Oy:n hallituksen puheenjohtajan kanssa. Laittaka jakoon Twitterissä, Facessa, omilla blogisivuillanne, ihan joka puolella. Videon lopputeksti alkaa hieman myöhässä, mutta tulevat noin 10 sekuntia sen jälkeen kun minulle oli lyöty luuri korvaan.

Epic fail! https://www.youtube.com/watch?v=nhxtEL7M-as

/Kalle

Juhani Kuosmanen

Kiitos Kalle. Nyt tuli aika selväksi sinun mielenlaatusi. Jo koulumaailma on kaltaisiasi täynnä.

Muistuttaisin kuitenkin:

"Perustuslain 10.2 §:n mukaan kirjeen, puhelun ja muun luottamuksellisen viestin salaisuus on loukkaamaton. Säännös on lakivaraukseton perusoikeus, joten rajoituksia voidaan säätää vain perusoikeuksien yleisten rajoittamisedellytysten puitteissa (PeVM 25/1994)"

Juhani Kuosmanen

Muistuttaisin kuitenkin tällaisesta:
"Perustuslain 10.2 §:n mukaan kirjeen, puhelun ja muun luottamuksellisen viestin salaisuus on loukkaamaton. Säännös on lakivaraukseton perusoikeus, joten rajoituksia voidaan säätää vain perusoikeuksien yleisten rajoittamisedellytysten puitteissa (PeVM 25/1994)."

Käyttäjän KalleMaurola kuva
Kalle Maurola

No, tähän voimme palata, jos haluatte asialle _vielä_ enemmän julkisuutta.

Kalle Maurola

Mohamed Rasal

Suomen yrittäjien alajärjestön puheenjohtaja?

Käyttäjän KalleMaurola kuva
Kalle Maurola

Pitääkin linkittää Suomen Yrittäjille tämä Blogi.

/Kalle

Käyttäjän usvi kuva
Janne Paalijärvi

Niin. Se on salainen _KOLMANSILTA_OSAPUOLILTA_ in transit. En ymmärrä, miksei tämä mene ihmisten jakeluun. Tai ehkä se meneekin, mutta asioilla halutaan yrittää sumuttaa. Lähtökohtaisesti saamansa viestinnän saa sen varsinainen vastaanottaja julkaista näin halutessaan ihan vapaasti muutamin edellytyksin.

Käyttäjän KalleMaurola kuva
Kalle Maurola

Juhani Kuosmanen,

viittaamanne Perustuslain 10.2 § tarkoittaa yksinkertaisesti selvennettynä sitä, että kolmannella osapuolella ei ole oikeutta ilman erityistä lupaa esimerkiksi avata kirjettä taikka kuunnella puhelua. Tuolla pykälällä ei ole mitään tekemistä tämän tapauksen kanssa.

Jotta säilyttäisitte eden jonkutasoisen uskottavuuden, niin ehkä ei kannattaisi heitellä mitä hyvänsä pykäliä keskusteluun.

Kalle Maurola

Käyttäjän KalleMaurola kuva
Kalle Maurola

Nyt Usarin Puheenvuorojen kakkosena. Going strong!
Nyt kyllä mietin, että pitäisikö linkittää iltapäivälehtiin. Pitäisikö teidän mielestä lukijat?

/Kalle

Käyttäjän NadjaHelin kuva
Nadja Helin

Kalle, olet oikealla asialla! Tälläiset " kojarit" pitää saada julkisuuteen !

Käyttäjän KalleMaurola kuva
Kalle Maurola

Nyt Puheenvuorojen ykkösenä! Kyllä joku ampui nyt itseään jalkaan ja isolla kaliiberilla!

/Kalle

Mohamed Rasal

Et ole Kalle vielä kysynyt oikeita kysymyksiä. Follow the money... Miten Scanria tekee yli kolmen miljoonan liikevaihdolla vuosittain koko ajan tappiota... joku innokashan voisi selvittää onko liiketiloja miten vuokrattu, oikean henkilöstömäärän, jne. Nimittäin verkkopuhelinluettelo ei isoja kustannuksia vaadi.

Kaipa noilta ketkuilta tilinpäätöstiedotkin löytyy kaupparekisteristä, jos ei löydy niin ne pitää sinne toimittaa jos joku huomaa pyytää niitä nähtäväkseen.

Jos koko yritysidea perustuu muiden yrittäjien huiputtamiseen on kohtuullista epäillä, että myös verottajaa on pahasti huijattu.

Käyttäjän KalleMaurola kuva
Kalle Maurola

En lähde spekuloimaan yrityksen mahdollisista tai mahdottomista veropetoksista. Mutta Scanrian omistajien takaa löytyy Fendore niminen yritys, joka teki viime vuonna huikean liikevoittoprosentin. 36%.
http://www.finder.fi/Rakennusliikkeit%C3%A4/Fendor...

/Kalle

Käyttäjän NadjaHelin kuva
Nadja Helin
Käyttäjän KalleMaurola kuva
Kalle Maurola

Mohamed.
Kyllä tämä yritysrypäs herätti sen verran kiinnostusta, että sietää laittaa tarkempaan syyniin. Pitänee kaivaa esille kaikki tähän puhelintouhuun kytkeytyneet yritykset. Ja Fonecta olisi varmasti kiinostunut siitä, että Kuosmanen väittää, että he eivät maksa veroja Suomeen. Pitääkin selvittää miten on asian laita Fonectalla.

/Kalle

Käyttäjän KalleMaurola kuva
Kalle Maurola

Ja vielä herra Kuosmasen itse mainostama Suomen Numerokeskus Oy. Viime vuonna liikevoittoprosentti kiitettävä 22,4%
http://www.finder.fi/Agentuuriliikkeit%C3%A4/Suome...

/Kalle

Mohamed Rasal

Kaverilla on monta rautaa ja firmaa tulessa, kyllähän noilla jo pystyy pulaamaan hyvinkin. Onko tietoa viroon rekisteröidyistä yrityksistä?

Käyttäjän KalleMaurola kuva
Kalle Maurola

Pitääkin ottaa yhteyttä virolaisiin liikekumppaneihini. He kenties pystyvät tuon selvittämään. Mutta eihän toki Kuosmanen toimisi niin epäeettisesti, että siirtäisi verot etelänaapuriimme, eihän?

/Kalle

Sampo Lehto

http://m.mtv.fi/uutiset/rikos/2012/06/1562972

"Yrityksen toimitusjohtaja Juhani Kuosmasen mukaan kyse on kuitenkin väärinkäsityksistä. Joissain tapauksissa yrityksessä työskennelleet puhelinmyyjät olivat lipsuneet puheissaan."

Käyttäjän KalleMaurola kuva
Kalle Maurola

"ensimmäinen mobiililaitteille optimoitu suomalainen sähköinen puhelinluettelo"

Kyllä minun on aika vaikea mieltää palvelua mobiililaitteille optimoituna, kun siitä ei ainakaan Androidille löydy applikaatiota. Apple porukat, miten on iosin puolella?

/Kalle

Juhani Kuosmanen

Myönnän että tein virheen ja toimin tyhmästi ryhtyessäni konsernin johtajana puolustamaan yhtä myyjistämme,mutta tein niin, koska tunsin sen oikeaksi. Sellainen ei kai nykyfirmoissa ole enää muotia. Olen kuitenkin ylpeä, että tein niin.

Maurola voi toimia tässä asiassa niin kuin haluaa. Ehkä hän löytää pian seuraavan kohteen, jonka kautta voi toteuttaa itseään. Te, jotka olette tätä keskustelua seuranneet, teette tahoillanne asiasta omat päätelmänne.
Kiitos, että seurasitte. Hyvää yötä!

Käyttäjän KalleMaurola kuva
Kalle Maurola

Juhani Kuosmanen,

oletteko myös ylpeä siitä, että kerroitte entisen työntekijänne mielenterveysongelmista, ja siitä, että niitä ongelmia hoidetaan jossakin laitoksessa. Nämä ovat _erittäin_ arkaluontoisia tietoja. Keskustelin asiasta tänään erään johtavan virkamiehen kanssa. Hän oli sitä mieltä, että moisesta käytöksestä viranhaltijan kohdalla tulisi kyseeseen välitön erottaminen, sekä oikeustoimet. Kenties katsotte olevanne lakien ja asetusten yläpuolella, kun olette "tuohtuneessa" tilassa.

Hyvää yötä

Kalle Maurola

Käyttäjän hautakangas kuva
Ville Hautakangas

Kaiken kuulemani ja lukemani perusteella, toivon tälle herra Kuosmaselle pitkällistä, laaja-alaista ja kaiken kaikkiaan antoisaa oikeudenkäyntiä.

Ja maksimaalista oikeutta uhreilleen, eli "työntekijöilleen" ja "asiakkailleen".

Käyttäjän KalleMaurola kuva
Kalle Maurola

Homma jatkuu. Youtubelle on tullut valitus videosta, jossa keskustelen Kuosmasen kanssa. Videon poistoon on syytä, jos siinä mainitaan yksityishenkilöiden nimiä, sosiaaliturvatunnuksia, pankkitilin numeroita, osoitteita tai muuta vastaavaa.

Vastaukseni Youtubelle oli, että ainoa nimi joka videolla mainitaan on minun omani, ja minulla ei ole mitään sen julkaisemista vastaan.

Että tälläistä...

/Kalle

Käyttäjän KalleMaurola kuva
Kalle Maurola

Juhani Kuosmanen,

palaan vielä aiheeseen tätä koko kuviota tovin mietittyäni. Kuulutatte kovasti yrityksenne suuruutta, sen pitkää historiaa sekä avoimuutta.

Osoituksena tästä avoimuudesta voitte varmastikin toimittaa _todellista_ dataa tarjoamienne palveluiden käyttäjistä. Eli siitä kuinka monta kertaa esimerkiksi Uudenmaan puhelinluettelo sivulla tehdään hakuja viikoittain. Olen työskennellyt media-alalla useita vuosia. Kaikki mediat toimittavat tarjouksen yhteydessä, ja useat jopa vapaaehtoisesti verkkosivuillaan, kuulija/katsoja/lukija määrät.

-Mikä on tämän 79 euron hintaisen palvelun keskimääräinen CPM?
-Mikä on samaisen palvelun keskimääräinen CPC?
-Entäpä CTR?

Avoimesti toimivan yrityksen johtajana voinette tällä foorumilla julkisesti vastata näihin tiedusteluihini.

Ystävällisesti

Kalle Maurola

Eija Håkans

Suomen Numerokeskus ahdistelee meidän pientä yhden hengen yritystä jo kolmatta kertaa lyhyen ajan sisällä. Eivät välitä myyntikiellosta mitään ! Lasku on joka kerta reklamoitu ja myös poliisille ja yrittäjäyhdistyksen ihmiselle soitettu. Viimeisessä laskussa olivat nerokkaasti muuttaneet sähköpostiosoitettaan ja osoitetietojaan ! Reklamoida kannattaa ainoastaan kirjallisesti tai sähköpostin välityksellä, koska heillä on nykyään maksullinen puhelin. 8,35 snt/puh. + 17,17snt/min matkapuhelimesta ! EUROAKAAN EIVÄT TULE SAAMAAN ! JONKINLAINEN OIKEUS TÄYTYY OLLA OLEMASSA !!

Hieno homma Kalle Maurola, kun taistelet ja pidät pienten puolia !

Joni Yli-Villamo

Minusta Juhani Kuosmanen ei kanna vastuutaan ja myönnä sitä tärkeintä
asiaa että KENENKÄÄN sairaskertomuksia ei voi julkisesti kertoa, kuosmanen yrittää kääntää asiaa vain että olisi puolustamassa yhtä myyjäänsä. Työntekijän puolustaminen kertomalla arkaluontoisia sairaskertomuksia on todella anteeksi antamaton teko.

En ymmärrä kuosmasta ollenkaan hänen sanoessaan olevan ylpeä että on "puolustanut" työntekijäänsä, ja että sellainen ei kai nykyfirmoissa ole enää muodissa. Kyllä on muodissa, muttei niinkuin kuosmanen asian hoiti.

Kuosmasen "puolustaminen" on hyvinkin arveluttavaa.
Hän myöntää tehneensä virheen ja toimineen tyhmästi ryhtyessään konsernin johtajana puolustamaan yhtä myyjäänsä. Mitä on sellainen "puolustaminen" että kertoo työtekijän sairaskertomuksia avoimesti?

Luulisi että tuohon ikään mennessä "johtaja" olisi oppinut että "tuohtuneessa" tilassa kannattaa laske 0-100 tai jopa tuhanteen,
ennen kuin päättää avautua.

Minä olen seurannut tätä keskustelua, ja päätellyt että kuosmanen on TÄYSIN VÄÄRÄNLAINEN ihminen hoitamaan henkilöstö asioita.

Kallesta taas olen päätellyt että asia mies hoitamaan asiota niinkuin
kuuluu eli hoitanut youtube:sta sairaan ihmisen nimen pois, ja tuonut
julki kuosmasen typeryydet.

Käyttäjän KalleMaurola kuva
Kalle Maurola

Jokin taho näki kovasti vaivaa poistaakseen Scanria Oy:n hallituksen puheenjohtajan sekoilut YouTubesta. Mikään taho ei tehnyt elettäkään poistaakseen alkuperäisen puhelinmyyjän sekoilua puhelimessa. Scanria Oy:n hallituksen puheenjohtaja painotti soittaessaan minulle, ettän häntä ei yhtään kiinnosta mitä firmastansa puhutaan, vaan on huolissaan tästä myyjästä, jonka hän väittää olevan henkisesti sairas.
Tästä teen johtopäätöksen, että jossakin firmassa ei välitetä työntekijöistä laisinkaan.
Tässä linkki Scanrian hallituksen puheenjohtajan sekoiluun. Tällä kertaa palvelun tuottaa Vimeo.
https://vimeo.com/115481605

Reeta Toivanen

Ai luoja, nyt mulla rasahti rusinat kun kuuntelin tuon nauhoitteen Scanrian pj:n puhelusta. Millä oikeudella tuo ukko kertoo myyjän sairaudesta?! Oli se henkinen tai fyysinen sairaus, työnantajalla on vaitiolovelvollisuus. Ja tuo äänensävy millä asiasta puhuu! Ihan kuin se ei olisi ihmiselle itselleen häpeän aihe, että on jokin mielenterveysongelma. "Ei olisi kuulunut olla meillä töissä eikä missään muuallakaan"? Häpeä Juhani Kuosmanen!

Minna Tee

Ja Oscar palkinto parhaalle arjalais orja firmalle menee...... Scanria oy

Toimituksen poiminnat